Recept

Hovězí roštěnec s ančovičkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40473

Ingredience

2 polévková lžíce Ančovičky konzervované
0,5 kávová lžička Bazalka
6 ks Cibulka jarní
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 kávová lžička Limetková kůra
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 550kJ
1% Sacharidy 3 g
32% Tuky 24 g
17% Sodík 343 mg
59% Bílkoviny 33 g

Hovězí roštěnec s ančovičkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Přilijeme olivový olej, na jemno nasekaný tymián a bazalku, mísu zakryjeme a uložíme na 60 minut marinovat do chladničky.

2

Pánev rozpálíme, maso vyjmeme z marinády a na rozpálené pánvi opékáme z obou stran. Maso vyjmeme a udržujeme v teple.

3

Do pánve vložíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku s česnekem, osmahneme a přidáme ančovičky, restujeme ještě minutu. Přidáme konzervovaná rajčata, limetkovou kůru, ocet a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přimícháme najemno nasekanou pažitku, osolíme a opepříme.

4

Steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou z ančoviček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept