Vepřová panenka s čedarem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s čedarem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40475 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Ančovička - filety |
100 ml | Balsamico ocet |
6 ks | Cibulka jarní |
600 g | Hovězí svíčková |
1 kávová lžička | Koření Steak 7 pepřů |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 103,3mg |
Draslík | 787,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Balsamico ocet, Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Steak 7 pepřů, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka s čedarem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme a posypeme steakovým kořením. |
2 | Ve větší pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje a na kolečka nakrájenou jarní cibulku na něm restujeme, pak přidáme ančovičky a ještě chvilku opékáme. Cibulovou směs vyjmeme a odložíme. |
3 | V další pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a plátky masa na něm opečeme z obou stran. Maso z pánve vyjmeme a udržujeme v teple. |
4 | Do pánve nalijeme balsamico, zeleninový vývar, přidáme šalvěj a za stálého míchání povaříme, dokud se část tekutiny neodpaří a omáčka nezhoustne. Když je omáčka hustá, vložíme do ní maso, cibulovou směs, osolíme, opepříme a ještě prohřejeme. |
5 | Takto připravené maso servírujeme i s omáčkou na talíře a zdobíme slabými proužky čedaru. |