Recept

Vepřová panenka s čedarem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40475
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Ančovička - filety
100 ml Balsamico ocet
6 ks Cibulka jarní
600 g Hovězí svíčková
1 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl
100 g Sýr Čedar
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 712kJ
3% Sacharidy 9 g
18% Tuky 14 g
23% Sodík 457 mg
81% Bílkoviny 45 g

Vepřová panenka s čedarem postup přípravy receptu:

1

Hovězí panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme a posypeme steakovým kořením.

2

Ve větší pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje a na kolečka nakrájenou jarní cibulku na něm restujeme, pak přidáme ančovičky a ještě chvilku opékáme. Cibulovou směs vyjmeme a odložíme.

3

V další pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a plátky masa na něm opečeme z obou stran. Maso z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.

4

Do pánve nalijeme balsamico, zeleninový vývar, přidáme šalvěj a za stálého míchání povaříme, dokud se část tekutiny neodpaří a omáčka nezhoustne. Když je omáčka hustá, vložíme do ní maso, cibulovou směs, osolíme, opepříme a ještě prohřejeme.

5

Takto připravené maso servírujeme i s omáčkou na talíře a zdobíme slabými proužky čedaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept