Recept

Lesní ovoce s vinnou pěnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 40478

Ingredience

70 g Cukr krupice
200 g Lesní plody - mražené
20 g Mouka pšeničná hladká
20 g Máslo čerstvé
30 g Sirup Golden
1 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
50 ml Víno červené
200 ml Zmrzlina vanilková
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 425kJ
12% Sacharidy 43 g
18% Tuky 14 g
4% Sodík 79 mg
9% Bílkoviny 5 g

Lesní ovoce s vinnou pěnou postup přípravy receptu:

1

Sirup, 30 g cukru a máslo prohříváme v hrnci tak dlouho, až se cukr rozpustí, poté necháme zchladnout. Po vychladnutí smícháme cukrovou směs s hladkou moukou a zpracujeme na těsto, které necháme hodinu odpočinout v chladu. Troubu předehřejeme na 180°C, z těsta tvarujeme malé kuličky, klademe na plech vyložený pečicím papírem po 2 až 3 kusech a pečeme 3 - 5 minut do zlatova. Kuličky dáváme přibližně 15 cm od sebe, aby se nespojily; při pečení se roztečou na placičky. Z ještě teplých placiček stočíme kornoutky, po vychladnutí by se v ohybu lámaly.

2

Suché červené víno s polovinou cukru a lesním ovocem 2 - 3 minuty povaříme, rozlijeme do pohárů a necháme zchladnout.

3

Žloutky se zbylou polovinou cukru a dezertním bílým vínem šleháme v misce nad horkou vodní lázní, dokud nezískáme jemnou pěnu. Na vychladlé ovoce v poháru navrstvíme vyšlehanou pěnu a vložíme kornoutek s kopečkem mandlové nebo oříškové zmrzliny. Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept