Italská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4048 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1,5 kávová lžička | Bazalka |
8 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1,5 kávová lžička | Oregano sušené |
2 ks | Rajčata |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
20 dkg | Šunka dušená |
15 dkg | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 264,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Hovězí vývar základní, Oregano sušené, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olej olivový extra panenský, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská polévka postup přípravy receptu:
1 | Na olivovém oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibulku a česnek, přidáme rajčata a nakrájenou šunku. |
2 | Směs přelijeme horkým vývarem, přidáme kečup, sůl a koření. Povaříme. Ke konci vlijeme smetanu a znovu krátce povaříme. |
3 | Na talíři posypeme polévku nastrouhaným sýrem. |