Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40481
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

800 g Hovězí svíčková
150 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 kávová lžička Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
150 g Sýr Niva (Rokfór)
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 202kJ
1% Sacharidy 3 g
15% Tuky 11 g
40% Sodík 794 mg
97% Bílkoviny 55 g

Rumpsteak plněný Nivou postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 silnější plátky. Pomocí ostrého nože do každého plátku vyřízneme kapsu.

2

V misce rozmícháme nivu s máslem tak, aby vznikla hladká pasta, přimícháme smetanu a nasekané vlašské ořechy, ještě jednou promícháme a opepříme.

3

Připravenou sýrovou náplní plníme kapsy, otvory uzavřeme pomocí párátka a maso odložíme na 60 minut do chladničky.

4

Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a osolené a opřené steaky na něm opékáme z obou stran dozlatova. Steaky vyjmeme a udržujeme v teple.

5

Z pánve odstraníme veškerý tuk, nalijeme do ní červené víno s hovězím vývarem a vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme.

6

Steaky servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept