Celerová marmeláda s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová marmeláda s bylinkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40482 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Džem brusinkový |
25 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Ocet vinný červený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 204,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 248,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr třtinový, Ocet vinný červený, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Džem brusinkový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová marmeláda s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme a nakrájíme na kostičky, červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, vložíme do něj cibuli s celerem a 5 minut restujeme. Přidáme tymián, cukr a necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme portské víno, vinný ocet a vaříme, dokud se část tekutiny neodpaří. Zelenina musí být měkká. Nakonec přimícháme brusinkový džem, osolíme a opepříme. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu. |