Rybí filé na kopru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé na kopru
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40484 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
600 g | Filé rybí |
125 g | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 10,7mg |
Draslík | 247,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 270,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé na kopru postup přípravy receptu:
1 | Maso mírně osolíme a opepříme z obou stran a na rozpáleném másle zprudka osmažíme dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat. |
2 | V tomtéž tuku rozmícháme jogurt, kečup a vývar a zahříváme do zhoustnutí. Na závěr vmícháme nasekaný kopr, vložíme zpět rybu, dáme do vyhřáté trouby a necháme zapéct. Hotový pokrm rozdělíme na talíře, doplníme tenkými měsíčky citronu a podáváme. |