Jednoduchý recept

Makrela dušená na jogurtu

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40487

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
2 ks Feferony
1 kávová lžička Garam masala
250 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín drcený
1000 g Makrela obecná
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 528kJ
3% Sacharidy 10 g
30% Tuky 22 g
5% Sodík 94 mg
57% Bílkoviny 32 g

Makrela dušená na jogurtu postup přípravy receptu:

1

Jednu cibuli rozemeleme, smícháme se zázvorem, chilli kořením, kmínem a horkým kořením. Směsí důkladně potřeme očištěné ryby. Vložíme je do rozšlehaného jogurtu, smíchaného s nasekanými feferonkami a necháme cca 60 minut odpočinout.

2

Druhou cibuli rozkrájíme a na rozpáleném másle orestujeme do zlatova. Přidáme ryby i s jogurtem, zakryjeme a na mírném ohni dusíme do změknutí.

Poznámka

Servírujeme teplé, například s rýží. Čas přípravy je uveden bez marinování. Horké koření - viz. recept Horké koření

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept