Makrela dušená na jogurtu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela dušená na jogurtu
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40487 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Garam masala |
250 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1000 g | Makrela obecná |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 112,9mg |
Draslík | 248,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Feferony, Jogurt bílý, Kmín drcený, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Makrela obecná, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela dušená na jogurtu postup přípravy receptu:
1 | Jednu cibuli rozemeleme, smícháme se zázvorem, chilli kořením, kmínem a horkým kořením. Směsí důkladně potřeme očištěné ryby. Vložíme je do rozšlehaného jogurtu, smíchaného s nasekanými feferonkami a necháme cca 60 minut odpočinout. |
2 | Druhou cibuli rozkrájíme a na rozpáleném másle orestujeme do zlatova. Přidáme ryby i s jogurtem, zakryjeme a na mírném ohni dusíme do změknutí. |
Poznámka
Servírujeme teplé, například s rýží. Čas přípravy je uveden bez marinování. Horké koření - viz. recept Horké koření