Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40489

Ingredience

300 g Anglická slanina
3 ks Cibule červená
20 g Koření na ryby
20 g Křen
500 g Mořský ďas
1 dl Olej olivový extra panenský
10 g Oregano sušené
3 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Sůl
10 krajíc Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 844 kcal
Kilojoule 3 533kJ
13% Sacharidy 47 g
77% Tuky 58 g
56% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Mořský ďas na grilu postup přípravy receptu:

1

Gril potřeme olejem (20 ml) a zahřejeme na vysokou teplotu. Dřevěné špejle a párátka namočíme do studené vody. Cibuli oloupeme a spolu s paprikou nakrájíme na větší kousky.

2

Rybu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, naporcujeme, každou porci potřeme olejem, osolíme, posypeme kořením a zabalíme do anglické slaniny, kterou spojíme ve vodě namočenými párátky a napichujeme na mokré dřevěné špejle. Napíchneme cibuli, rybu, papriku a tak pokračujeme až do spotřebování surovin.

3

Připravené špejle naskládáme do středu rozehřátého grilu, okraje obložíme nakrájenou vekou, kterou pokapeme olejem, posypeme oreganem a spolu s rybou z každé strany opékáme asi 15 minut.

4

Upečené porcujeme na talíře, přidáme nastrouhaný křen a opečené krajíce veky.

Poznámka

Mořského ďasa podáváme jako teplé hlavní jídlo. Přidáme ještě půlku citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept