Mořský ďas na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas na grilu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40489 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Anglická slanina |
3 ks | Cibule červená |
20 g | Koření na ryby |
20 g | Křen |
500 g | Mořský ďas |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
10 g | Oregano sušené |
3 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Sůl |
10 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 82,3mg |
Draslík | 802,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Křen, Mořský ďas, Oregano sušené, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Koření na ryby, Olej olivový extra panenský, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas na grilu postup přípravy receptu:
1 | Gril potřeme olejem (20 ml) a zahřejeme na vysokou teplotu. Dřevěné špejle a párátka namočíme do studené vody. Cibuli oloupeme a spolu s paprikou nakrájíme na větší kousky. |
2 | Rybu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, naporcujeme, každou porci potřeme olejem, osolíme, posypeme kořením a zabalíme do anglické slaniny, kterou spojíme ve vodě namočenými párátky a napichujeme na mokré dřevěné špejle. Napíchneme cibuli, rybu, papriku a tak pokračujeme až do spotřebování surovin. |
3 | Připravené špejle naskládáme do středu rozehřátého grilu, okraje obložíme nakrájenou vekou, kterou pokapeme olejem, posypeme oreganem a spolu s rybou z každé strany opékáme asi 15 minut. |
4 | Upečené porcujeme na talíře, přidáme nastrouhaný křen a opečené krajíce veky. |
Poznámka
Mořského ďasa podáváme jako teplé hlavní jídlo. Přidáme ještě půlku citrónu.