Francouzský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4049 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr balkánský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 22,3mg |
Draslík | 508,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Okurka salátová, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Sýr balkánský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský salát postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli, okurku a rajčata nakrájíme na kolečka, papriku na proužky. |
2 | Zeleninu vyrovnáme na větší talíř a zalijeme zálivkou, kterou připravíme z olivového oleje, česneku, hořčice, soli a pepře. |
3 | Salát posypeme balkánským sýrem. |