Fazolový salát se sýrem Feta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát se sýrem Feta
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40499 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 ks | Cibule |
30 g | Cukr třtinový |
400 g | Fazolky mražené |
200 g | Hrášek mražený |
20 g | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 319,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibule, Cukr třtinový, Fazolky mražené, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát se sýrem Feta postup přípravy receptu:
1 | Fazolové lusky a hrášek rozmrazíme. Vodu v hrnci osolíme a uvaříme v ní fazolky. Uvařené scedíme a do té samé vody dáme vařit hrášek, který také scedíme a necháme vychladnout. Vaříme nejdéle 5 minut. Obě suroviny vložíme do mísy, přidáme na malé kostky nakrájenou cibuli, vylijeme olej, ocet, vysypeme cukr, přidáme nasekaný kopr, na tenká kolečka nakrájený pórek, sýr nakrájený na kostky, podle chuti osolíme, opepříme, vše dobře promícháme a porcujeme na talíře. |
Poznámka
Salát servírujeme studený. Je vhodnou přílohou ke grilovaným rybám.