Hovězí pečeně přírodní (základní předpis) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně přírodní (základní předpis)
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 4050 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
750 g | Hovězí svíčková |
400 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 51,1mg |
Draslík | 453,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně přírodní (základní předpis) postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, odblaníme, protkneme proužky slaniny a osolíme. |
2 | Cibuli drobně pokrájíme a osmahneme na větší části másla. Poté přidáme maso a opečeme ze všech stran. Opepříme,mírně podlijeme a dáme péct do trouby. Z počátku pečeme maso přikryté, poté bez poklice. |
3 | Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu rozředíme vývarem. Zahustíme moučným máslem připraveným z druhé části másla a mouky. Chvíli povaříme a poté přecedíme. |
4 | Maso podlijeme částí omáčky a zbytek omáčky podáváme zvlášť. |
5 | Přílohou může být dušená zelenina, brambory, knedlíky, kompoty, rýže, krokety, opečené brambory. |
Poznámka
Namísto svíčkové můžeme použít roštěnec, plec nebo kýtu. Obměny: 1. Do šťávy přidáme nakrájené na drobno znojemské okurky. 2. Přidáme podušené na másla a petrželi žampióny. 3. Přidáme oloupaná rajčata. 4. Přidáme 0,25 l kyselé smetany a lžíci polohrubé nebo hrubé mouky. 5. Než-li dáme péct maso, potřeme jej hořčicí. Hořčici můžeme přidat i do šťávy.