Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40506

Ingredience

1 dl Olej olivový extra panenský
100 g Salát ledový
600 g Treska aljašská
Omáčka
30 g Cukr třtinový
2 ks Mandarinky
1 polévková lžíce Med včelí
1 dl Omáčka sojová pikantní
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 382kJ
6% Sacharidy 20 g
23% Tuky 17 g
46% Sodík 924 mg
34% Bílkoviny 19 g

Treska v marinádě postup přípravy receptu:

1

Naporcované filety tresky opláchneme pod tekoucí studenou vodou, namočíme do misky s omáčkou a necháme v lednici celou noc marinovat.

2

Omáčka: sójovou omáčku vylijeme do mísy, přilijeme víno, med, cukr a důkladně promícháme, přidáme vymačkanou šťávu ze 2 mandarinek, dochutíme solí, pepřem a ještě promícháme.

3

Grilovací rošt potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, vyndáme z omáčky porce tresky, naskládáme na rošt a po obou stranách pečeme nejdéle 8 minut. Při obracení musíme být opatrní, aby se nám křehké maso tresky nepoškodilo.

4

Upečenou tresku ihned z grilu porcujeme na talíře a podáváme s listy ledového salátu, které pokapeme olejem.

Poznámka

Rybu servírujeme teplou a přidáme ještě citron, ze kterého vymačkáme šťávu na upečenou rybu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept