Jednoduchý recept

Kuře s Parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40507
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 špetka Cukr krupice
1200 g Kuře
1 špetka Majoránka
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Oregano sušené
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,128 kcal
Kilojoule 4 718kJ
2% Sacharidy 7 g
104% Tuky 78 g
60% Sodík 1 g
120% Bílkoviny 67 g

Kuře s Parmezánem postup přípravy receptu:

1

Očištěné, omyté a osušené kuře osolíme, vložíme do pekáče vymazaného máslem a pod pokličkou upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení kuře občas podlijeme vývarem.

2

V kastrole na oleji osmahneme nasekaný česnek. Přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, chvíli podusíme a vmícháme rajčatový protlak. Potom přidáme nastrouhaný sýr, oregano, majoránku a podle chuti cukr. Přilijeme trochu vývaru a za stálého míchání povaříme 10 minut.

3

Do hotové omáčky vložíme upečené, naporcované kuře.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept