Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 40508

Ingredience

100 g Cibule
13 ml Olej sezamový
2,2 g Paprika mletá sladká
0,3 g Pepř černý mletý
20 g Pórek
16 ml Sirup zázvorový
150 g Sýr sójový - Tofu
2 g Sůl
150 g Vepřová plec
3 l Voda pitná
15 ml Víno rýžové čínské
280 g Zelí čínské
16 g Česnek
20 g Řasa Nori
100 g Ředkev

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 179 kcal
Kilojoule 749kJ
3% Sacharidy 12 g
13% Tuky 10 g
13% Sodík 264 mg
19% Bílkoviny 11 g

Zelná polévka čigé postup přípravy receptu:

1

Čínské zelí, upravené jako Kimči, nakrájíme na 2 cm nudličky. Vepřové maso propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kousky a ochutíme solí. Ředkev oloupeme a nakrájíme na velké čtverečky, cibuli nakrájíme na kolečka, silná 1 cm. Řasy očistíme ve vlhké bavněné utěrce. Sýr nakrájíme na silnější kousky a pórek nakrájíme diagonálně, na kolečka 2 cm velká.

2

Do hrnce s vodou dáme kousky ředkve a cibule a přivedeme vodu k varu. Po dosažení varu vaříme zeleninu 20 minut na mírném ohni. Po 20 minutách k zelenině přidáme řasy a na 1 minutu odstavíme z ohně. Potom směs přecedíme a vývar použijeme na další přípravu - dušení.

3

Na rozehřátém oleji v hrnci orestujeme maso, dále přidáme kousky zelí, upraveného na zelí Kimči a restujeme 2 minuty. Na orestovanou zeleninu a maso nalijeme vývar a dusíme 5 minut při vysoké teplotě. Po 5 minutách oheň zmírníme a na mírnějším ohni dusíme směs dalších 30 minut. Potom do polévky přisypeme kostky sýra, kousky pórku, ochutíme solí a pepřem a krátce povaříme.

4

Pokrm podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept