Zelná polévka čigé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná polévka čigé
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 40508 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
16 g | Česnek |
100 g | Cibule |
13 ml | Olej sezamový |
2,2 g | Paprika mletá sladká |
0,3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Pórek |
20 g | Řasa Nori |
100 g | Ředkev |
16 ml | Sirup zázvorový |
2 g | Sůl |
150 g | Sýr sójový - Tofu |
150 g | Vepřová plec |
15 ml | Víno rýžové čínské |
3 l | Voda pitná |
280 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 26,6mg |
Draslík | 411,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 515,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej sezamový, Paprika mletá sladká, Ředkev, Sůl, Vepřová plec, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Řasa Nori, Sirup zázvorový, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná polévka čigé postup přípravy receptu:
1 | Čínské zelí, upravené jako Kimči, nakrájíme na 2 cm nudličky. Vepřové maso propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kousky a ochutíme solí. Ředkev oloupeme a nakrájíme na velké čtverečky, cibuli nakrájíme na kolečka, silná 1 cm. Řasy očistíme ve vlhké bavněné utěrce. Sýr nakrájíme na silnější kousky a pórek nakrájíme diagonálně, na kolečka 2 cm velká. |
2 | Do hrnce s vodou dáme kousky ředkve a cibule a přivedeme vodu k varu. Po dosažení varu vaříme zeleninu 20 minut na mírném ohni. Po 20 minutách k zelenině přidáme řasy a na 1 minutu odstavíme z ohně. Potom směs přecedíme a vývar použijeme na další přípravu - dušení. |
3 | Na rozehřátém oleji v hrnci orestujeme maso, dále přidáme kousky zelí, upraveného na zelí Kimči a restujeme 2 minuty. Na orestovanou zeleninu a maso nalijeme vývar a dusíme 5 minut při vysoké teplotě. Po 5 minutách oheň zmírníme a na mírnějším ohni dusíme směs dalších 30 minut. Potom do polévky přisypeme kostky sýra, kousky pórku, ochutíme solí a pepřem a krátce povaříme. |
4 | Pokrm podáváme horký. |