Bylinkové pesto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové pesto
Bylinkové pesto
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40509 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 56,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Pažitka, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové pesto postup přípravy receptu:
1 | Bazalku, pažitku rozmarýn omyjeme, osušíme, nahrubo nasekáme a vložíme do mísy. Česnek oloupeme a přidáme k bylinkám, nakonec do mísy nalijeme olivový olej a přidáme 2 lžíce nastrouhaného ementálu. Za pomoci ručního mixéru vše rozmixujeme na hladkou kaši. Nakonec osolíme, opepříme a můžeme použit. |