Jednoduchý recept

Hovězí pečeně na zelenině (základní předpis)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4051
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Hovězí svíčková
2 dl Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 850kJ
1% Sacharidy 3 g
6% Tuky 5 g
15% Sodík 306 mg
46% Bílkoviny 26 g

Hovězí pečeně na zelenině (základní předpis) postup přípravy receptu:

1

Očistíme si maso, odblaníme, protkneme plátky slaniny a osolíme.

2

Zbylou slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme v kastrole. Poté přidáme máslo a pokrájenou zeleninu s cibulí. Zeleninu osmahneme a pak přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Poté maso podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté, později odkryté.

3

Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou. Mírně šťávu povaříme a poté přecedíme.

4

Jako přílohu podáváme brambory, rýži, knedlíky, noky, těstoviny a saláty.

Poznámka

Maso může být ze svíčkové, roštěnce nebo kýty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept