Recept

Nektarinkový koláč s drobenkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 40513

Ingredience

těsto
1 kávová lžička Citronová šťáva
350 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
50 g Hrozinky
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
100 g Mouka polohrubá
100 g Mouka pšeničná hladká
1,3 kg Nektarinka
0,5 kávová lžička Soda jedlá
drobenka
1 polévková lžíce Citronová kůra
3 polévková lžíce Cukr krystal
1 ks Cukr vanilka
100 g Jogurt bílý smetanový
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 965kJ
27% Sacharidy 99 g
10% Tuky 7 g
7% Sodík 133 mg
9% Bílkoviny 5 g

Nektarinkový koláč s drobenkou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme nektarinky, rozkrojíme je, odstraníme pecky a nakrájíme je na silnější plátky. Omyjeme zlaté hrozinky a necháme okapat.

2

Připravíme těsto na koláč: do velké mísy dáme 350 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce kukuřičného škrobu Maizeny, 1 lžičku citronové šťávy, 0.5 lžičky jedlé sody, 100 g polohrubé mouky a 100 g hladké mouky. Vše důkladně promícháme, přidáme nektarinky s hrozinkami a znovu vše zlehka promícháme. Směs dáme do koláčové kulaté formy přibližně o průměru 22-24 cm.

3

Připravíme si drobenku: do druhé misky dáme 3 lžíce cukru krystalu, 1 špetku soli, 1 lžičku jedlé sody, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce hrubé mouky, 1 lžíci citronové kůry, 100 g smetanového jogurtu a 50 g polotuhého rozkrájeného másla. Pomocí prstů máslo zapracujeme, až se utvoří hrudky. Drobenku rozprostřeme po celém koláči.

4

Koláč pečeme v předehřáté troubě na 220°C dozlatova přibližně 25 minut.

5

Koláč podáváme teplý i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept