Nektarinkový koláč s drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nektarinkový koláč s drobenkou
Nektarinkový koláč s drobenkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 40513 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
350 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
100 g | Mouka polohrubá |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
1,3 kg | Nektarinka |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
drobenka | |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Cukr krystal |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Jogurt bílý smetanový |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 389,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrozinky, Nektarinka, Soda jedlá, Citronová kůra, Cukr krystal, Soda jedlá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Maizena - kukuřičný škrob, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Cukr vanilka, Jogurt bílý smetanový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nektarinkový koláč s drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme nektarinky, rozkrojíme je, odstraníme pecky a nakrájíme je na silnější plátky. Omyjeme zlaté hrozinky a necháme okapat. |
2 | Připravíme těsto na koláč: do velké mísy dáme 350 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce kukuřičného škrobu Maizeny, 1 lžičku citronové šťávy, 0.5 lžičky jedlé sody, 100 g polohrubé mouky a 100 g hladké mouky. Vše důkladně promícháme, přidáme nektarinky s hrozinkami a znovu vše zlehka promícháme. Směs dáme do koláčové kulaté formy přibližně o průměru 22-24 cm. |
3 | Připravíme si drobenku: do druhé misky dáme 3 lžíce cukru krystalu, 1 špetku soli, 1 lžičku jedlé sody, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce hrubé mouky, 1 lžíci citronové kůry, 100 g smetanového jogurtu a 50 g polotuhého rozkrájeného másla. Pomocí prstů máslo zapracujeme, až se utvoří hrudky. Drobenku rozprostřeme po celém koláči. |
4 | Koláč pečeme v předehřáté troubě na 220°C dozlatova přibližně 25 minut. |
5 | Koláč podáváme teplý i studený. |