Kachní stehna na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní stehna na víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 40516 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborový knedlík |
60 g | Cibule |
5 g | Cukr krupice |
20 g | Kachní sádlo |
600 g | Kachní stehna |
4 g | Kmín celý |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
3 ml | Ocet vinný |
10 g | Sůl |
300 ml | Víno bílé |
600 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 176,0mg |
Draslík | 348,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 160,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kachní sádlo, Kmín celý, Ocet vinný, Sůl, Víno bílé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborový knedlík, Kachní stehna, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní stehna na víně postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí nakrájíme na slabé proužky, cibuli nadrobno. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme nakrájenou cibulku, zpěníme, přidáme kachní stehna, orestujeme, osolíme, okmínujeme a přisypeme zelí. Podlijeme vínem, ochutíme cukrem a podusíme. Zasypeme trochou mouky a dovaříme. Podle potřeby dochutíme solí, octem a cukrem. |
3 | Kachní stehna se zelím upravíme na talíře, vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky. |