Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40517

Ingredience

1 kg Krevety tygří - loupané
Marináda
1 ks Chilli paprička
1 ks Citrony
20 g Koření mexické
1 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 902kJ
2% Sacharidy 8 g
20% Tuky 15 g
17% Sodík 342 mg
52% Bílkoviny 29 g

Krevety na grilu postup přípravy receptu:

1

Marináda: česnek oloupeme, nakrájíme, prolisujeme do misky, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, vmícháme cayenské koření, mletou paprikou, z 1 citronu nastrouhanou kůru, vymačkanou šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny zamícháme, podle chuti přisypeme sůl a pepř.

2

Krevety omyjeme pod tekoucí studenou vodou a naskládáme je do připravené marinády, kterou dáme do ledničky na celou noc.

3

Dřevěné špejle namočíme do studené vody, a to proto, aby se při grilovaní nespálily. Krevety vybíráme z marinády a napichujeme je na namočené špejle.

4

Rošt na grilu potřeme olejem, gril rozehřejeme na vysokou teplotu a rozložíme špízy, které po dobu pečení otáčíme na každou stranu. Pečeme přibližně 10 minut, podle toho na jak silném ohni pečeme.

5

Upečené krevety porcujeme na talíře a přidáme plátky citronu.

Poznámka

Krevety podáváme jako teplé hlavní jídlo s dušenou rýži, ale také s opečeným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept