Krevety na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety na grilu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40517 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Krevety tygří - loupané |
Marináda | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citrony |
20 g | Koření mexické |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 50,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citrony, Paprika mletá sladká, Pomerančová šťáva, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Koření mexické, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety na grilu postup přípravy receptu:
1 | Marináda: česnek oloupeme, nakrájíme, prolisujeme do misky, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, vmícháme cayenské koření, mletou paprikou, z 1 citronu nastrouhanou kůru, vymačkanou šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny zamícháme, podle chuti přisypeme sůl a pepř. |
2 | Krevety omyjeme pod tekoucí studenou vodou a naskládáme je do připravené marinády, kterou dáme do ledničky na celou noc. |
3 | Dřevěné špejle namočíme do studené vody, a to proto, aby se při grilovaní nespálily. Krevety vybíráme z marinády a napichujeme je na namočené špejle. |
4 | Rošt na grilu potřeme olejem, gril rozehřejeme na vysokou teplotu a rozložíme špízy, které po dobu pečení otáčíme na každou stranu. Pečeme přibližně 10 minut, podle toho na jak silném ohni pečeme. |
5 | Upečené krevety porcujeme na talíře a přidáme plátky citronu. |
Poznámka
Krevety podáváme jako teplé hlavní jídlo s dušenou rýži, ale také s opečeným chlebem.