Maďarské hovězí plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarské hovězí plátky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40518 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso zadní |
4 g | Kmín drcený |
4 g | Majoránka |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Paprika zelená |
30 g | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
40 g | Sádlo vepřové škvařené |
8 g | Sůl |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 48,3mg |
Draslík | 262,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarské hovězí plátky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí plátky na okrajích nařízneme, naklepeme a obalíme v mouce smíchané se solí. |
2 | V kastrolu rozpálíme sádlo a opečeme plátky z obou stran, vyjmeme a uchováme teplé. Na výpeku v kastrolu osmnažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, kmínem a majoránkou a necháme zpěnit. Přidáme protlak a promícháme, podlijeme vodou. Na základ vrátíme maso a zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme. Když je maso téměř hotové, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme doměkka. |