Recept

Hamburger z hovězí panenky se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40520

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
600 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Kerblík
4 polévková lžíce Kečup
0,5 kávová lžička Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Olej česnekový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
0,5 ks Salát ledový
1 polévková lžíce Sirup javorový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 239 kcal
Kilojoule 1 001kJ
3% Sacharidy 10 g
0% Tuky 0 g
13% Sodík 255 mg
62% Bílkoviny 35 g

Hamburger z hovězí panenky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou umeleme na strojku a vložíme do velké mísy.

2

K masu do mísy přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku, kerblík, javorový sirup, cukr, koriandr, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a necháme 60 minut marinovat v chladničce.

3

Z masové hmoty vytvarujeme 4 hamburgery a potřeme je česnekovým olejem. Grilovací pánev rozpálíme a hamburgery na ní grilujeme z obou stran.

4

Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Listy ledového salátu omyjeme a osušíme.

5

Housky na hamburger rozkrojíme a na suché pánvi spodní části housek opečeme. Na půlku opečené žemle položíme list ledového salátu, hamburger, kolečko rajčete, opět list ledového salátu a přiklopíme druhou polovinou housky, kterou jsme potřeli kečupem. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept