Jednoduchý recept

Husí prsa na smetaně

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 40523

Ingredience

2 g Bobkový list
30 g Celer bulvový
80 g Cibule
600 g Husí prsa
30 g Husí sádlo
25 g Mouka pšeničná hladká
30 g Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
3 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
30 g Petržel kořen
50 g Slanina vepřová
300 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 138kJ
4% Sacharidy 13 g
111% Tuky 83 g
54% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Husí prsa na smetaně postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na malé hranolky, cibuli nadrobno, mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Prsa prošpikujeme slaninou.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme zaleninu a chvíli podusíme.

3

Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj zeleninu z pánve, přiložíme husí prsa, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, přilijeme trochu vína a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 1/2 hodiny, maso přeléváme vlastní šťávou. Nakonec do smetany zamícháme mouku a přidáme do pekáče. Necháme ještě chvíli podusit. Prsa naporcujeme, před podáváním nezapomeneme vyndat koření.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept