Asijské nudle s hovězím masem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Asijské nudle s hovězím masem a houbami
Asijské nudle s hovězím masem a houbami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40524 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 polévková lžíce | Martell cognac |
450 g | Nudle čínské vaječné |
1 polévková lžíce | Olej česnekový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
180 g | Shiitake houby |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 85,6mg |
Draslík | 681,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Olej slunečnicový, Omáčka Hoisin, Paprika žlutá, Shiitake houby, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Martell cognac, Nudle čínské vaječné, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej česnekový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Asijské nudle s hovězím masem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě vaříme podle návodu na obalu asijské nudle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple. |
2 | Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme. |
3 | Do mísy nalijeme indonéskou omáčku, přidáme česnekový olej, koňak, škrob a prolisovaný česnek. Kousky masa vložíme do marinády a necháme 60 minut marinovat v chladničce. |
4 | Ve velké pánvi rozpálíme olej a maso na něm opečeme, pak maso vyndáme a necháme okapat. |
5 | Do pánve vložíme houby shitake, na plátky nakrájenou papriku, nastrouhaný zázvor, najemno nasekanou chilli papričku a vše orestujeme. |
6 | Nakonec přidáme zpátky maso, přilijeme marinádu a asi minutu povaříme. Pak do pánve přidáme vařené nudle, promícháme, prohřejeme a servírujeme na připravené talíře, zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |