Kari ze sleďů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kari ze sleďů
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40527 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
3 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Garam masala |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
4 ks | Sleď čerstvý |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 529,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 598,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citrony, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Petržel kudrnka, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kari ze sleďů postup přípravy receptu:
1 | Ryby naporcujeme a vložíme do mísy. Trochu vody smícháme s citronovou šťávou, utřeným česnekem, kořením a solí, přelijeme maso, necháme odpočinout cca 30 minut. |
2 | Mezitím nasekáme cibuli a na rozpáleném oleji orestujeme do zlatova. Vložíme ryby i s marinádou, zakryjeme a dusíme do měkka. Hotové posypeme nadrobno posekanou petrželkou a podáváme. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Čas přípravy je uveden bez marinování ryb.