Jednoduchý recept

Kari ze sleďů

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40527
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
3 ks Cibule
1 ks Citrony
1 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
4 ks Sleď čerstvý
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 997kJ
5% Sacharidy 19 g
18% Tuky 13 g
5% Sodík 92 mg
28% Bílkoviny 15 g

Kari ze sleďů postup přípravy receptu:

1

Ryby naporcujeme a vložíme do mísy. Trochu vody smícháme s citronovou šťávou, utřeným česnekem, kořením a solí, přelijeme maso, necháme odpočinout cca 30 minut.

2

Mezitím nasekáme cibuli a na rozpáleném oleji orestujeme do zlatova. Vložíme ryby i s marinádou, zakryjeme a dusíme do měkka. Hotové posypeme nadrobno posekanou petrželkou a podáváme.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Čas přípravy je uveden bez marinování ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept