Husí rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí rizoto
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40531 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
60 g | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
40 g | Husí sádlo |
300 g | Játra husí |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
600 g | Rýže dušená |
10 g | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 430,0mg |
Draslík | 362,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 24g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Husí sádlo, Játra husí, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí rizoto postup přípravy receptu:
1 | Játra a mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, houby na plátečky, sýr nastrouháme. |
2 | V hlubší pánvi roztavíme husí sádlo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme játra, osmahneme, přisypeme houby, mrkev a podusíme. Přimícháme dušenou rýži, nakládaný scezený hrášek, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a krátce podusíme, dokud se tekutina nevsákne. |
3 | Naběračkou vytvoříme kopečky rizota, upravíme je na talíře, posypeme strouhaným sýrem a teplé podáváme. |