Kořeněné rybí kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné rybí kuličky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40533 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
500 g | Filé rybí |
1 kávová lžička | Garam masala |
2 polévková lžíce | Mouka hrachová |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
81,5 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Garam masala, Mouka hrachová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné rybí kuličky postup přípravy receptu:
1 | Filé uvaříme v osolené vodě a rozemeleme. Jednu cibuli i česnek rovněž umeleme, druhou cibuli rozkrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova. Přidáme umletou cibuli s česnekem a krátce orestujeme. Nakonec přidáme rybí maso, koření, sůl, důkladně promícháme a necháme cca 5 minut odpočinout. |
2 | Brambory mezitím uvaříme, nastrouháme, smícháme s jedním vejcem, hrachovou moukou i solí a vytvoříme menší placky. Na každou položíme kousek rybí směsi a zabalíme do kuličky. Druhé vejce rozšleháme, kuličky v něm namočíme, obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji smažíme do hněda. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.