Kachní drůbky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní drůbky na smetaně
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 40539 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Celer bulvový |
80 g | Cibule |
5 g | Cukr moučkový |
600 g | Kachní drůbky |
50 g | Kachní sádlo |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
40 g | Mrkev kořen |
5 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kořen |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
400 g | Těstoviny vařené (průměr) |
150 ml | Víno bílé |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 76,8mg |
Draslík | 163,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr moučkový, Kachní sádlo, Ocet vinný, Petržel kořen, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní drůbky, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní drůbky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Drůbky trochu pokrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo. |
2 | V hrnci rozehřejeme kachní sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme drůbky, orestujeme, vsypeme zeleninu, podlijeme trochou bílého vína a podusíme. Vysmahneme na tuk, zalijeme vývarem a povaříme. Osolíme, opepříme, mouku rozmícháme ve smetaně a přilijeme do hrnce. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, octem, cukrem a dovaříme. |
3 | Drůbky se smetanovou omáčkou rozdělíme na talíře, vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny. |