Jednoduchý recept

Fazolové karbanátky s kapií

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40540

Ingredience

2 ks Chilli paprička zelená
1 ks Cibule
200 g Fazole červené sterilované
700 g Fazolky mražené
20 g Máslo jihočeské
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 ks Paprika sterilovaná
1 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 136 kcal
Kilojoule 568kJ
5% Sacharidy 18 g
7% Tuky 5 g
71% Sodík 1 g
9% Bílkoviny 5 g

Fazolové karbanátky s kapií postup přípravy receptu:

1

Mražené fazolky opláchneme teplou tekoucí vodou, dáme do hrnce s vodou a vaříme doměkka, asi 10 minut. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, nasekáme hrubě a vysypeme do misky.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibuli, česnek, nakrájenou kapii, chilli papričky, osmažíme, necháme vychladnout a vlijeme do mixéru. Přidáme červené sterilizované fazole, jemně promixujeme a směs přendáme do misky, kde máme fazole. Vše dobře promícháme, přisypeme strouhanku, olej olivový, rozklepneme celé vejce, podle chuti přidáme sůl a pepř. Promícháme a navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky. Pokládáme je na olejem vymazaný a na vysokou teplotu rozpálený gril a po obou stranách pečeme asi 15 minut.

3

Upečené karbanátky upravíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Karbanátky podáváme teplé, vhodnou přílohou je bramborová kaše a zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept