Fazolové karbanátky s kapií - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové karbanátky s kapií
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40540 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička zelená |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazole červené sterilované |
700 g | Fazolky mražené |
20 g | Máslo jihočeské |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprika sterilovaná |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 30,7mg |
Draslík | 397,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole červené sterilované, Fazolky mražené, Paprika sterilovaná, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Máslo jihočeské, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové karbanátky s kapií postup přípravy receptu:
1 | Mražené fazolky opláchneme teplou tekoucí vodou, dáme do hrnce s vodou a vaříme doměkka, asi 10 minut. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, nasekáme hrubě a vysypeme do misky. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibuli, česnek, nakrájenou kapii, chilli papričky, osmažíme, necháme vychladnout a vlijeme do mixéru. Přidáme červené sterilizované fazole, jemně promixujeme a směs přendáme do misky, kde máme fazole. Vše dobře promícháme, přisypeme strouhanku, olej olivový, rozklepneme celé vejce, podle chuti přidáme sůl a pepř. Promícháme a navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky. Pokládáme je na olejem vymazaný a na vysokou teplotu rozpálený gril a po obou stranách pečeme asi 15 minut. |
3 | Upečené karbanátky upravíme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Karbanátky podáváme teplé, vhodnou přílohou je bramborová kaše a zelenina.