Jednoduchý recept

Koule zeleninové s chilli omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40545
Kategorie: Zelenina

Ingredience

225 g Arašídy
1 ks Celer - nať
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
175 g Cizrna konzervovaná
2 kávová lžička Cukr moučkový
1 kávová lžička Droždí
25 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 kávová lžička Olej rostlinný
1 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Rajčata
60 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 164kJ
12% Sacharidy 42 g
43% Tuky 32 g
26% Sodík 527 mg
38% Bílkoviny 22 g

Koule zeleninové s chilli omáčkou postup přípravy receptu:

1

Lžíci oleje rozehřejeme na pánvi, osmahneme pokrájenou cibuli a celer. Do misky dáme oregano, mleté arašídy, konzervovanou cizrnu, kvasnice, strouhanku, žloutek, osmaženou cibuli a celer. Vše promícháme.

2

Na 12 dílků rozdělíme tuto směs a uválíme z každé kouli. Poté obalíme v mouce.

3

Zbývající olej rozehřejeme, přidáme cizrnové koule a za občasného obracení smažíme 15 minut. Poté necháme okapat.

4

V jiné pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou papričku a jarní cibulky, vmícháme červený vinný ocet, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, moučkový cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Povaříme 5 minut. Podáváme teplé.

Poznámka

Doporučujeme podávat s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept