Jednoduchý recept

Králík na víně s rajčaty

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 40546

Ingredience

2 g Bobkový list
200 g Cibule
4 g Cukr moučkový
2 g Hřebíček
1000 g Králík
40 g Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
100 g Rajčata
80 g Slanina vepřová
25 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
250 ml Víno bílé
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 200kJ
4% Sacharidy 13 g
33% Tuky 24 g
71% Sodík 1 g
95% Bílkoviny 54 g

Králík na víně s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Králíka bez hlavy omyjeme, naporcujeme a obalíme v hladké mouce. Cibuli rozkrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

2

V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme lžíci sádla, vložíme porce králíka a osmažíme ze všech stran. Poté králíka vyjmeme, na tuk vsypeme cibuli, orestujeme, vrátíme králíka do pekáče, podlijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, hřebíček, a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca půl hodiny, doložíáme rajčata, česnek, cukr, zalijeme vodou a pečeme do měkka.

3

Porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče. Nezapomeneme vyndat koření.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept