Králík pečený s bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík pečený s bůčkem
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40549 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
40 g | Celer bulvový |
5 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
300 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Jíška hotová světlá |
1000 g | Králík |
40 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej rostlinný |
15 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel kořen |
100 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
300 g | Vepřový bok |
300 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 179,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Vepřový bok, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová světlá, Králík, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík pečený s bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Králíka bez hlavy omyjeme, naporcujeme, osolíme a opeříme, cibuli rozkrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel i celer na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky, bůček bez kosti krájíme na hranolky, česnek prolisujeme. |
2 | V pánvi rozehřejeme rostlinný olej, přidáme bůček a osmahneme. Přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme zeleninu, krátce orestujeme. Obsah pánve přendáme do pekáče, přidáme porce králíka, podlijeme vínem a vložíme do trouby. Pečeme asi 20 minut, přidáme česnek, rajčata, bobkový list, mletou papriku, zalijeme vývarem a dopečeme. Průběžně podléváme, před koncem pečení zahustíme jíškou. |
3 | Porce králíka upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče. |
Poznámka
Servírujeme teplé.