Jednoduchý recept

Králík pečený s bůčkem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 40549
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
40 g Celer bulvový
5 stroužek Česnek
120 g Cibule
300 ml Hovězí vývar základní
20 g Jíška hotová světlá
1000 g Králík
40 g Mrkev kořen
30 ml Olej rostlinný
15 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
40 g Petržel kořen
100 g Rajčata
10 g Sůl
300 g Vepřový bok
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 823 kcal
Kilojoule 3 442kJ
9% Sacharidy 31 g
61% Tuky 46 g
69% Sodík 1 g
106% Bílkoviny 60 g

Králík pečený s bůčkem postup přípravy receptu:

1

Králíka bez hlavy omyjeme, naporcujeme, osolíme a opeříme, cibuli rozkrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel i celer na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky, bůček bez kosti krájíme na hranolky, česnek prolisujeme.

2

V pánvi rozehřejeme rostlinný olej, přidáme bůček a osmahneme. Přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme zeleninu, krátce orestujeme. Obsah pánve přendáme do pekáče, přidáme porce králíka, podlijeme vínem a vložíme do trouby. Pečeme asi 20 minut, přidáme česnek, rajčata, bobkový list, mletou papriku, zalijeme vývarem a dopečeme. Průběžně podléváme, před koncem pečení zahustíme jíškou.

3

Porce králíka upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept