Recept

Hovězí kostky na rozmarýnu se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 40551

Ingredience

800 g Brambory
250 g Chřest zelený
4 ks Cuketa
300 g Hovězí maso zadní
8 ks Mrkev kořen
8 polévková lžíce Olej olivový
5 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rozmarýn čerstvý
5 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 079kJ
15% Sacharidy 55 g
944% Tuky 708 g
18% Sodík 356 mg
48% Bílkoviny 27 g

Hovězí kostky na rozmarýnu se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a očistíme chřest. Mrkev a dolní třetiny chřestu oloupeme. Stonky chřestu blanšírujeme v osolené vroucí vodě asi 8 minut. Přidáme mrkev na 4 minuty. Nakonec necháme okapat a chřest podélně rozkrojíme. Brambory se slupkou vaříme ve vodě 10 minut, necháme zchladit a oloupeme. Cukety omyjeme a podélně nakrájíme na plátky.

2

Pečící plech potřeme olejem (5 lžic).

3

Nakrájené maso na kostky okořeníme solí a pepřem a rozložíme na plech. Promícháme zeleninu a přidáme na plech k masu. Rozmarýnem, otrhaným od stonků, posypeme maso a zeleninu a dokořeníme solí a pepřem. Vše pokapeme olejem (3 lžíce) a pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut.

4

Maso musí být upečené a zelenina zlatohnědá.

Poznámka

Maso se zeleninou servírujeme v misce a podáváme s bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept