Hovězí kostky na rozmarýnu se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí kostky na rozmarýnu se zeleninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 40551 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory |
250 g | Chřest zelený |
4 ks | Cuketa |
300 g | Hovězí maso zadní |
8 ks | Mrkev kořen |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
5 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rozmarýn čerstvý |
5 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 43,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cuketa, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí kostky na rozmarýnu se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a očistíme chřest. Mrkev a dolní třetiny chřestu oloupeme. Stonky chřestu blanšírujeme v osolené vroucí vodě asi 8 minut. Přidáme mrkev na 4 minuty. Nakonec necháme okapat a chřest podélně rozkrojíme. Brambory se slupkou vaříme ve vodě 10 minut, necháme zchladit a oloupeme. Cukety omyjeme a podélně nakrájíme na plátky. |
2 | Pečící plech potřeme olejem (5 lžic). |
3 | Nakrájené maso na kostky okořeníme solí a pepřem a rozložíme na plech. Promícháme zeleninu a přidáme na plech k masu. Rozmarýnem, otrhaným od stonků, posypeme maso a zeleninu a dokořeníme solí a pepřem. Vše pokapeme olejem (3 lžíce) a pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut. |
4 | Maso musí být upečené a zelenina zlatohnědá. |
Poznámka
Maso se zeleninou servírujeme v misce a podáváme s bílým chlebem.