Králík dušený se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík dušený se slaninou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40552 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
2 g | Hřebíček |
25 g | Jíška hotová světlá |
1000 g | Králík |
3 g | Majoránka |
2 g | Muškátový květ |
30 ml | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
600 g | Těstoviny vařené (průměr) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 322,4mg |
Draslík | 733,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 221,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Majoránka, Muškátový květ, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová světlá, Králík, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík dušený se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Králíka bez hlavy omyjeme, naporcujeme, slaninu rozkrájíme na hranolky, králíka prošpikujeme, zbytek slaniny dáme zatím stranou. Cibuli krájíme nadrobno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme zbylou slaninu i cibuli, osmahneme, přidáme králíka, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem, muškátem, majoránkou a dusíme do měkka. Zahustíme jíškou, přilijeme víno, krátce provaříme a odstavíme. Porce králíka vyjmeme, upravíme na talíře, do omáčky vmícháme žloutky a můžeme podávat. Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.