Jednoduchý recept

Králík dušený se slaninou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 40552
Kategorie: Maso

Ingredience

120 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
2 g Hřebíček
25 g Jíška hotová světlá
1000 g Králík
3 g Majoránka
2 g Muškátový květ
30 ml Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
10 g Sůl
600 g Těstoviny vařené (průměr)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 236kJ
9% Sacharidy 33 g
51% Tuky 38 g
75% Sodík 1 g
113% Bílkoviny 64 g

Králík dušený se slaninou postup přípravy receptu:

1

Králíka bez hlavy omyjeme, naporcujeme, slaninu rozkrájíme na hranolky, králíka prošpikujeme, zbytek slaniny dáme zatím stranou. Cibuli krájíme nadrobno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme zbylou slaninu i cibuli, osmahneme, přidáme králíka, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem, muškátem, majoránkou a dusíme do měkka. Zahustíme jíškou, přilijeme víno, krátce provaříme a odstavíme. Porce králíka vyjmeme, upravíme na talíře, do omáčky vmícháme žloutky a můžeme podávat. Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept