Recept

Kuřecí salát s hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 40553
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Zálivka
2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Ocet estragonový
1,5 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
Kuřecí salát s hráškem
300 g Červená řepa
1 ks Citrony
3 polévková lžíce Cukr třtinový
300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
200 g Kopr čerstvý
600 g Kuřecí prsa
2 ks Pomeranče
200 g Salát ledový

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 963kJ
8% Sacharidy 31 g
38% Tuky 28 g
22% Sodík 442 mg
47% Bílkoviny 26 g

Kuřecí salát s hráškem postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu miniaturní omyjeme, dáme do hrnce s vodou a vaříme doměkka přibližně 20-30 minut, uvařenou vyndáme z vody, necháme vychladnout a vložíme do misky. Kuřecí prsa uvaříme v hrnci s osolenou vodou, scedíme, nakrájíme na kostky a přidáme do misky s řepou. Ledový salát opláchneme, nakrájíme, přimícháme spolu se scezeným hráškem a také přimícháme k surovinám v misce. Osolíme, opepříme a vše promícháme. Salát porcujeme na talíře, polijeme zálivkou a posypeme nasekaným koprem.

2

Zálivka: do mísy vylijeme ocet, olej, vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů, přidáme cukr, na kolečka nakrájený česnek a promícháme. Ještě podle chuti můžeme přidat do zálivky šťávu z 1 citronu.

Poznámka

Salát servírujeme jako hlavní jídlo, ale také jak studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept