Květák s česnekem po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák s česnekem po italsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40555 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 krajíc | Chléb konzumní |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 ks | Květák |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
8 ks | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 784,9mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Květák, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kapary, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák s česnekem po italsku postup přípravy receptu:
1 | Dva krajíčky černého chleba dáme na 20 minut sušit do trouby předehřáté na 160°C. Když je chleba dostatečně suchý a křupavý, nameleme z něj strouhanku. |
2 | Květák ponoříme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Přivedeme znovu k varu, plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme asi 1 minutu. Květák vyjmeme z vody a rozebereme na růžičky. |
3 | Utřeme česnek se solí a červenou chilli papričku nasekáme najemno. |
4 | Ve vyšší pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme květák, česnek a papričku. Restujeme asi 3 minuty, dokud květák nezačne hnědnout. |
5 | Přidáme půlky oliv, kapary a strouhanku, osolíme a opepříme. Restujeme dále asi 1 minutu, dokud strouhanka nenatáhne všechen olej. |
Poznámka
Tímto způsobem se skutečně připravuje květák v Itálii.