Filo závin s banány - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filo závin s banány
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40557 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
2 ks | Banány |
5 polévková lžíce | Čokoláda hořká |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Maliny |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
4 plátek | Těsto filo |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 13,1mg |
Draslík | 478,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 75,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Maliny, Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Těsto filo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filo závin s banány postup přípravy receptu:
1 | 4 plátky těsta Filo rozložíme na vále, potřeme je rozpuštěným máslem a poskládáme je na sebe. |
2 | Čokoládu nastrouháme do misky. Banány oloupeme. Omyjeme maliny a necháme je odkapat. |
3 | Banány položíme ke kratším stranám těsta tak, že necháme volné okraje asi 2,5 cm, mezi ně položíme 3 lžíce malin. Banány posypeme čokoládou. Okraje těsta přehneme přes banány a těsto zavineme. |
4 | Těsto položíme na plech s pečícím papírem spojením těsta vespod. Závin potřeme máslem, posypeme sezamovými semínky a hrubým krystalovým cukrem a dáme do předehřáté trouby na 220°C. Pečeme 15 minut dozlatova. |
5 | Závin necháme vychladnout, až pak ho nakrájíme a podáváme. |