Jednoduchý recept

Králík se zelím

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 40563

Ingredience

600 g Brambory vařené
120 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
1000 g Králík
40 ml Olej rostlinný
200 g Paprika červená
3 g Pepř černý mletý
250 g Rajčata
60 g Strouhanka
10 g Sůl
600 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 407kJ
10% Sacharidy 37 g
29% Tuky 21 g
76% Sodík 2 g
101% Bílkoviny 57 g

Králík se zelím postup přípravy receptu:

1

Králíka omyjeme, naporcujeme, cibuli rozkrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, papriky bez jádřinců na nudličky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabší proužky.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme rajčata, papriky, zelí, osolíme, podusíme pár minut a odstavíme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, posypeme strouhankou, přiložíme porce králíka, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do měkka, občas podléváme a porce masa přeléváme vypečenou šťávou.

3

Porce králíka upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a obložíme zelnou směsí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept