Jednoduchý recept

Bažant nadívaný

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 40575
Kategorie: Maso

Ingredience

1000 g Bažant obecný
400 g Brambory vařené
400 ml Hovězí vývar základní
150 g Játra vepřová
3 g Majoránka
40 g Máslo čerstvé
40 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
60 g Strouhanka
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 854 kcal
Kilojoule 3 574kJ
10% Sacharidy 35 g
59% Tuky 44 g
95% Sodík 2 g
134% Bílkoviny 75 g

Bažant nadívaný postup přípravy receptu:

1

Bažanta oškubeme, vyvrhneme, omyjeme pod tekoucí vodou, osolíme a pomažeme máslem. Z vnitřností bažanta si vybereme játra, doplníme vepřovými játry a umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, mletý zázvor, vejce a strouhanku namočenou v mléce. Důkladně promícháme a touto nádivkou naplníme bažanta. Vložíme ho do pekáče, přidáme ostatní máslo, kostičky slaniny, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 1 hodinu.

2

Bažanta vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme na požadovanou hustotu.

3

Porce bažanta doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept