Bažant nadívaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant nadívaný
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 40575 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Bažant obecný |
400 g | Brambory vařené |
400 ml | Hovězí vývar základní |
150 g | Játra vepřová |
3 g | Majoránka |
40 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
60 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 378,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Brambory vařené, Hovězí vývar základní, Játra vepřová, Majoránka, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant nadívaný postup přípravy receptu:
1 | Bažanta oškubeme, vyvrhneme, omyjeme pod tekoucí vodou, osolíme a pomažeme máslem. Z vnitřností bažanta si vybereme játra, doplníme vepřovými játry a umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, mletý zázvor, vejce a strouhanku namočenou v mléce. Důkladně promícháme a touto nádivkou naplníme bažanta. Vložíme ho do pekáče, přidáme ostatní máslo, kostičky slaniny, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 1 hodinu. |
2 | Bažanta vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme na požadovanou hustotu. |
3 | Porce bažanta doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče. |