Velikonoční beránek z tvarohového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40577 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
210 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
60 g | Hrozinky |
0,7 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
210 g | Máslo čerstvé |
260 g | Mouka polohrubá |
260 g | Tvaroh měkký |
4 ks | Vejce slepičí |
Na formu | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 320,3mg |
Draslík | 349,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hrozinky, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Tvaroh měkký, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční beránek z tvarohového těsta postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a tvarohem. Mouku s kypřícím práškem prosejeme na vál, přimícháme tvarohovou směs a hrozinky. Zpracujeme suroviny na hladké těsto, vložíme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Beránka pečeme |
2 | v troubě předehřáté na 170°C, až těsto zrůžoví a nechytá se špejle. Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne. |
Poznámka
Beránka můžeme polít čokoládovou nebo bílkovou polevou podle vlastního uvážení.