Velikonoční beránek z mramorovaného těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční beránek z mramorovaného těsta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 40578 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Na formu | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 293,3mg |
Draslík | 229,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční beránek z mramorovaného těsta postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme změklé máslo s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Poté střídavě přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a mléko. Poté vmícháme citronovou kůru a „zabalíme“ pevný sníh z bílků. Zhruba 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy, do zbylého těsta vmícháme kakaový prášek a těsto nalijeme na světlé těsto. Vidličkou vykroužíme v těstu spirály. V troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 45 minut, až se těsto nelepí na špejli a je upečené dorůžova. Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne. |
Poznámka
Beránka můžeme polít čokoládovou nebo bílkovou polevou podle vlastního uvážení.
Opravdu moc dobré těsto, musím pochválit. Přidala jsem jen o trošku více prášku do pečiva. Tohoto beránka můžu opravdu všem doporučit. Formu jsem vymazávala 100% tukem - Omegou. Tento tuk používám hlavně jen k vymazavání forem., mám s ním dobré zkušenosti.