Recept

Velikonoční beránek z mramorovaného těsta

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Velikonoční beránek z mramorovaného těsta 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 40578
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Kakao - prášek
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
120 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
4 ks Vejce slepičí
Na formu
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 893 kcal
Kilojoule 3 736kJ
33% Sacharidy 118 g
54% Tuky 41 g
4% Sodík 83 mg
33% Bílkoviny 18 g
Velikonoční beránek z mramorovaného těsta
  • Velikonoční beránek z mramorovaného těsta
  • 1
  • Velikonoční beránek z mramorovaného těsta
  • 2
  • Velikonoční beránek z mramorovaného těsta
  • 3
  • Vložit obrázek

Velikonoční beránek z mramorovaného těsta postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme změklé máslo s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Poté střídavě přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a mléko. Poté vmícháme citronovou kůru a „zabalíme“ pevný sníh z bílků. Zhruba 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy, do zbylého těsta vmícháme kakaový prášek a těsto nalijeme na světlé těsto. Vidličkou vykroužíme v těstu spirály. V troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 45 minut, až se těsto nelepí na špejli a je upečené dorůžova. Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.

Poznámka

Beránka můžeme polít čokoládovou nebo bílkovou polevou podle vlastního uvážení.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Velikonoční beránek z mramorovaného těsta
Opravdu moc dobré těsto, musím pochválit. Přidala jsem jen o trošku více prášku do pečiva. Tohoto beránka můžu opravdu všem doporučit.smile Formu jsem vymazávala 100% tukem - Omegou. Tento tuk používám hlavně jen k vymazavání forem., mám s ním dobré zkušenosti.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept