Jednoduchý recept

Bažant na houbách

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40579
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Anglická slanina
1000 g Bažant obecný
120 g Cibule
150 g Houby čerstvé
200 ml Hovězí vývar základní
40 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
400 g Těstoviny vařené (průměr)

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 766 kcal
Kilojoule 3 204kJ
10% Sacharidy 34 g
51% Tuky 39 g
66% Sodík 1 g
120% Bílkoviny 67 g

Bažant na houbách postup přípravy receptu:

1

Bažanta oškubeme, vyvrhneme, dočistíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Prorostlou slaninu nakrájíme na menší hranolky a bažanta prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky.

2

V pekáči rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, houby, osmahneme, přiložíme bažanta, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi 1 hodinu, občas bažanta poléváme výpekem a podle potřeby podléváme. Bažanta vyjmeme, naporcujeme, šťávu v pekáči zaprášíme moukou a povaříme na požadovanou hustotu.

3

Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept